Ibn `Uthaymîn lukker døren til en misbrugt Takfîr

Taler: Imâm Muhammad bin Sâlih bin `Uthaymîn (d. 1421)

Kilde:

 

Spørgsmål: Hvad er dommen for en magthaver som styrer med noget andet end dét som Allâh har åbenbaret – mens han anser at det er obligatorisk at styre med dét som Allâh har åbenbaret?

Svar: Det er ikke en enkel sag. Man kan ikke give en generel dom. Hvis man giver en generel dom, vil visse mennesker misforstå den. Hvis magthaveren gør noget som ifølge den her person er i modstrid med Allâhs forskrift, vil han sige at han er vantro. Det er netop hvad visse af dagens grupper gør når de gør Takfîr på magthaverne som (ifølge dem) ikke styrer med dét som Allâh har åbenbaret. De har imidlertid ikke studeret spørgsmålet.

Derfor anser jeg at det er bedre at lukke døren til dette spørgsmål. Det er bedre at lukke døren til dette spørgsmål, så at menneskerne ikke misforstår den lærde som udsteder fatwaen – og udnytter den til at gøre oprør mod deres landes magthavere. Som du selv ved, er dette spørgsmål stort.

De lærde رَحِمَهُم اللهُ har talt om dette spørgsmål i forbindelse med de relevante vers i kapitlet al-Mâ’idah. Du kan altid henvise til de lærdes ord om emnet.