Ibn Bâz roser Al-Albânîs svar om magthaverne som ikke styrer med Allâhs lov

Taler: Imâm `Abdul-`Azîz bin `Abdillâh bin Bâz (d. 1420)

Kilde: Fitnat-ut-Takfîr, side 54-55

Jeg har hørt det nyttige svar fra den ædle Shaykh Muhammad Nâsir-ud-Dîn al-Albânî وَفَّقَهُ اللهُ i avisen “al-Muslimûn” på spørgsmålet om Takfîr på den som ikke styrer med dét som Allâh har åbenbaret.

Jeg synes at det var en værdifuld tale hvori han talte sandheden og fulgte de troendes vej. Han klarlagde at det ikke er tilladt for nogen at gøre Takfîr på den som ikke styrer med dét som Allâh har åbenbaret – uden at vide om han inderst inde anser det for lovligt eller ej. Han argumenterede med Ibn `Abbâs’ رَضِيَ اللهُ عَنْهُمَا og andre Salafs ord om emnet. Der er ingen tvivl om, at hvad han svarede i overensstemmelse med forklaringen af Allâhs تَعَالَى ord:

وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ

“De, der ikke dømmer efter det, som Allâh har sendt ned, er de vantro.” (5:44)

وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أنزَلَ اللّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ

“De, der ikke dømmer efter det, som Allâh har sendt ned, handler uret.” (5:45)

وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

De, der ikke dømmer efter det, som Allâh har sendt ned, er de trodsige syndere.” (5:47)

er korrekt. Han klarlagde at vantro er opdelt i større og mindre vantro, ligesom uretfærdighed er opdelt i større og mindre uretfærdighed – og trodsig synd er opdelt i større og mindre trodsig synd. Den som anser det lovligt at dømme med noget andet end dét som Allâh har åbenbaret, begå utugt, tage rente eller noget andet forbud som der ikke er forskellige meninger om, er faldet i større vantro, uretfærdighed og trodsig synd. Og den som falder i det uden at anse det lovligt er faldet i mindre vantro, uretfærdighed og trodsig synd.