Ahl-ul-Bid`as første kendetegn er opsplitning

Taler: Shaykh `Abdus-Salâm bin Bardjas Âl `Abdil-Karîm (d. 1425)

Kilde: al-Djarh wat-Ta`dîl `indas-Salaf, side 57-58

Ahl-ul-Bid´as første kendetegn er opsplitning. De splitter folk – fordi de følger deres egne lyster. Visse lærde sagde:

“Ethvert nyt spørgsmål som er opstået i islâm og som har ført til uenighed blandt folk, uden at de var begyndt at hade hinanden og bære nag, er fra islâm. Hvis de nye spørgsmål har ført til fjendskab, had, boykot of afskårne bånd – så har det intet med religionen at gøre.” [al-I`tisâm (3/169) af ash-Shâtibî]

Ahl-ul-Bid`a wal-Ahwâ’ splitter folk i Ahl-us-Sunnahs samfund, i hvilket borgerne er sammen med deres magthavere og lægfolk henviser til de lærde. De kommer til et sådant stabilt og overensstemmende samfund for derefter at splitte og sprede det. De forårsager at magthaverne hader medborgerne og at medborgerne hader magthaverne. De forårsager at lærde hader lægfolk og at lægfolk hader lærde og så videre. Det er typisk for Ahl-ul-Bid`a.

Hvis du leder efter splittelse og uenighed, vil du indse at både den ene og den anden udspringer fra Ahl-ul-Bid`a. Khawâridj dukkede op i begyndelsen af islâm, og skar den op. Selv i dag er sårene ikke helet.

Det samme gjorde al-Ikhwan al-Muslimun da de dukkede op blandt os for to eller tre år siden; de splittede og delte os, hvilket vi ser spor af i dag.

Dette er altså Ahl-ul-Bid`as første karakteristik; de splitter.