Tilbagevisning af afvigere er obligatorisk

Taler: Imâm Sâlih bin Fawzân al-Fawzân

Kilde:

 

Spørgsmål: Der findes dem som betragter sig selv for at være moderate, og at det er mådehold ikke at tilbagevise afvigere og at bygge broer med Ahl-ul-Bid`a.

Svar: Det er ikke mådehold. Det er ekstremisme, وَ الْعِيَاذُ بِاللهِ. Mådehold er accept af sandheden og tilbagevisning af usandheden. Det er mådehold:

اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ

“Led os ad den rette vej!” (1:6)

Hvis vej? “Vejen af dem som Du viser nåde”, det vil sige dem som Allâh nævnte:

فَأُولَٰئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ ۚ وَحَسُنَ أُولَٰئِكَ رَفِيقًا

“De, der adlyder Allâh og Udsendingen, skal være sammen med dem, som Allâh har vist nåde: Profeterne, de sandfærdige, martyrerne og de retfærdige. De er godt selskab!” (4:69)

Det er mådehold. Hvad der tilbagevisning af afvigere angår, er det obligatorisk.

Allâh tilbageviste vantro, afgudsdyrkere og hyklere i Qur’ânen.

Allâhs profet ﷺ tilbageviste dem i Sunnah.

Imâmerne tilbageviste løgnere.

Usandheden og dem som holder sig til den skal tilbagevises. Dette er ikke ekstremisme, ej heller overdrivelse eller terrorisme – som de siger.  Dette er forklaring af sandheden:

وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَكْتُمُونَهُ

“Og da Allâh sluttede pagt med dem, der havde fået Skriften: “Vis den frem for menneskene! I må ikke holde den skjult.” (3:187)

إِنَّ الَّذِينَ يَكْتُمُونَ مَا أَنْزَلْنَا مِنَ الْبَيِّنَاتِ وَالْهُدَىٰ مِنْ بَعْدِ مَا بَيَّنَّاهُ لِلنَّاسِ فِي الْكِتَابِ ۙ أُولَٰئِكَ يَلْعَنُهُمُ اللَّهُ وَيَلْعَنُهُمُ اللَّاعِنُونَ

“De, der skjuler, hvad Vi har sendt ned af de klare beviser og retledningen, efter at Vi har tydeliggjort det for menneskene i Skriften, dem forbander Allâh; og alle, der kan udtale en forbandelse, forbander dem.” (2:159)

Man skal dermed forklare og tilbagevise usandheden og støtte sandheden.