Kvinde flyver alene til sin mand

Taler: Imâm Sâlih bin Fawzân al-Fawzân

Kilde:

 

Spørgsmål: Hvad er dommen for at en kvinde rejser alene uden Mahram, med tanke på, at hun vil blive eskorteret til lufthavnen og modtaget på destinationslufthavnen – hvis formålet er at komme til sin mand dér?

Svar: Lad mig først spørge dig om du kan garantere at hun kommer til destinationslufthavnen? Eller er det muligt at flyet bliver tvunget til at skifte kurs og flyve til et andet land og lande i en anden lufthavn? Hvem vil modtage hende dér i så fald? Hvad er det for en snak? Hvem kan garantere at flyet altid lander på den planlagde destination? Der kan ske ting og sager og det kan lande et andet sted. Hvem vil modtage kvinden hvis hun lander i en fremmed by hvor hun ikke har nogen?

Når det kommer til beviser, generaliserede sendebudet  dommen. Den gælder altid og overalt og med alle transportmidler. Han ﷺ generaliserede og sagde:

“Det er ikke tilladt for en kvinde som tror på Allâh og den Sidste dag at rejse uden Mahram.”

Hvem kan specificere og sige at hun skal flyve og at sendebudet  ikke vidste at der ville være fly? Fri er Allâh for mangler! Sendebudets  ord er generelle og gælder altid og overalt. Islâms forskrift er altomfattende indtil Dommedagen.