Konvertering til islam via en vantro sekt

Taler: Imâm Muhammad bin Sâlih bin `Uthaymîn (d. 1421)

Kilde:

 

Spørgsmål: Mange kristne som bliver muslimer følger en anden vej end Ahl-us-Sunnah wal-Djamâ`ahs vej, som Sûfiyyahs og Shî`ahs lærer. Betyder det at vi gør Takfîr på alle som tilslutter sig en anden vej end Ahl-us-Sunnahs og Salafs vej – eller skal vi tage hensyn til den sekt som han er kommet til?

Svar: Hvis han konverterer til islam, tilskriver sig islam og derefter tilslutter sig en innoveret sekt, giver vi ham den samme dom som gælder for sektens tilhængere. Hvis innovationen er vantro, er han vantro. Han har ikke haft nogen fordel af at forlade kristendommen for denne vantro innovation. Hvis innovationen derimod ikke er vantro, er han heller ikke vantro.

På den anden side skal Ahl-us-Sunnah selv gå disse konvertitter i møde. Der er en risiko for, at personen konverterer til islam og virkelig ønsker islam – men bliver gået i møde af en innovator som narrer ham og siger:

“Dette er islam.”

Som følge heraf falder han i innovationer af uvidenhed. Det er derfor obligatorisk for Ahl-us-Sunnah at gå disse konvertitter i møde, så at en innovator ikke gør det.

Hvis han tager en vantro innovation til sig, får han dens tilhængeres dom. Hvis han tager en innovation som ikke er vantro til sig, får han dens tilhængeres dom.

Det kan dog siges om den kristne som ikke ved noget om islam og falder i vantro innovation at han gør det af uvidenhed. I dette tilfælde skal vi først og fremmest lære ham at hans lære ikke er korrekt. Skulle han derefter fortsætte med at praktisere innovationen, får han samme dom som dens [øvrige] tilhængere.