Hører det til Salafs metodik at debattere med Ahl-ul-Bid`a på TV?

Taler: Imâm Sâlih bin Fawzân al-Fawzân

Kilde:

 

Spørgsmål: Hører det til Salafs metodik at medvirke på onde kanaler for at diskutere med onde mennesker og Ahl-ul-Bid`a og tilbagevise nogle af deres tvivl?

Svar: Ja, det er de lærdes metodik. Hvis du besidder kundskab og indsigt og er i stand til at tilbagevise falskheden for at støtte sandheden – er handlingen god. De fleste kommer dog ikke op på det niveau. Enten mangler de kundskab, eller også har de kundskab – men mangler tro. Den som har nok tro og kundskab og har til hensigt at tilbagevise falskheden skal vide at handlingen er god og en form for Djihâd for Allâhs skyld:

وَلَا تُجَادِلُوا أَهْلَ الْكِتَابِ إِلَّا بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ  إِلَّا الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ

“Med Skriftens folk skal I kun strides på den pæneste måde, undtagen med dem af dem, der handler uret” (29:46)

Man skal altså debattere med dem:

وَجَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ وَإِنْ عَاقَبْتُمْ فَعَاقِبُواْ بِمِثْلِ مَا عُوقِبْتُم بِهِ

“Og du skal strides med dem på en endnu smukkere måde! Din Herre ved bedst, hvem der har forvildet sig bort fra vejen til Ham, og Han ved bedst, hvem der er retledte. Hvis I vil hævne jer, så hævn jer på samme måde, som man hævner sig på jer!” (16:125-126)

Tag ikke mere end du har ret til. Nøj dig med din ret. Og hvis du hærder uden at tage din ret – er det bedre for de tålmodige.