Brobyggerne er mere skadelige end jøderne og nazaræerne

Forfatter: `Allâmah Hamûd bin `Abdillâh at-Tuwaydjirî (d. 1413)

Kilde: Taghlîdh-ul-Malâm, side 116

Én af de værste fejl, som er farligst for islâm og mest destruktiv for troen – er visse vildledte og ødelagte menneskers forsøg på at bygge broer mellem muslimer og tilhængere af andre religioner, som jøder, nazaræer og andre falske tilhængere som modsiger islâm.

Det samme gælder for deres forsøg på at bygge broer mellem Ahl-us-Sunnah og Râfidhah og andre Ahl-ul-Bid`a som modsiger Allâhs sendebud , hans ledsagere رَضِيَ اللهُ عَنْهُم og de, der retmæssigt fulgte dem. De spreder deres kald til disse destruktive metoder i mange af deres bøger og artikler. For dem gælder Allâhs følgende ord:

وَكَذَلِكَ جَعَلْنَا لِكُلِّ نِبِيٍّ عَدُوًّا شَيَاطِينَ الإِنسِ وَالْجِنِّ يُوحِي بَعْضُهُمْ إِلَى بَعْضٍ زُخْرُفَ الْقَوْلِ غُرُورًا وَلَوْ شَاء رَبُّكَ مَا فَعَلُوهُ فَذَرْهُمْ وَمَا يَفْتَرُونَ

“Således har Vi givet enhver profet satanerne blandt mennesker og djinner til fjende. De indgiver hinanden smukke og forføreriske ord. Hvis din Herre ville, gjorde de det ikke. Lad blot dem og deres påfund være.” (6:112)

فَرِيقًا هَدَى وَفَرِيقًا حَقَّ عَلَيْهِمُ الضَّلاَلَةُ إِنَّهُمُ اتَّخَذُوا الشَّيَاطِينَ أَوْلِيَاء مِن دُونِ اللّهِ وَيَحْسَبُونَ أَنَّهُم مُّهْتَدُونَ

“Nogle har Han retledt, og andre er vildfarelsen kommet over; de har taget sig satanerne til venner foruden Allâh og regner med, at de er retledte.” (7:30)

Den troende, der vil sig selv vel, skal være på vagt over for disse afvigende mennesker. De er de værste fjender af Sunnah og Ahl-us-Sunnah. De er mere skadelige for Sunnah og Ahl-us-Sunnah end jøderne, nazaræerne og tilhængere af andre religioner. Jeg beder Allâh om at skåne muslimerne for deres ondskab og rense jorden for dem.