Alle siger at de er Salafiyyûn – hvordan ved vi hvem der har ret?

Taler: `Allâmah Rabî` bin Hâdî al-Madkhalî

Kilde: al-Lubâb, side 494-495

Spørgsmål: Vi er en gruppe unge, der finder det problematisk, når flere grupper argumenterer med de samme vers og hadîther og hævder, at de er Salafiyyûn. Vi synes, at det er problematisk. Hvad skal vi gøre?

Svar: Først og fremmest ved man hvad de er gennem kærlighed og had. Først og fremmest skal I se hvem disse mennesker elsker og hader. Hvis I ser at de elsker Ahl-ul-Bid`a, har de afsløret sig selv med sine tilstande og forhold. Det første som afslører dem er deres falske kærlighed til Salafs metodik og ægte kærlighed til Ahl-ul-Bid`a wadh-Dhalâl. Det er det første som afslører dem.

Der er en anden ting, der skal tages i betragtning; Salafs forståelse af troslæren, tilbedelsen, det lovlige og det ulovlige. Allâh får ham, Han vil godt, til at forstå religionen. Enhver, der forstår religionen, indser disse menneskers fejl og afvigelser i deres kærlighed og had – og mange af deres principper, regler og metodiker. Det ved ham som Allâh تَبَارَكَ وَتَعَالَى giver indsigt til og vil godt. Sådan er tilfældet med megen Salafî-ungdom og pris tilkommer Allâh. De nyder af en sund forståelse og ser forskellen mellem dem som følger lyster og afvigelser og dem som følger sandheden – og lovpriset være Allâh.