Lyset mellem to sten

Taler: Shaykh `Abdus-Salâm bin Bardjas Âl `Abdil-Karîm (d. 1425)

Kilde: al-Djarh wat-Ta`dîl `indas-Salaf, side 40-42

Jeg har fundet en fantastisk og smuk regel for hvem kan kaldes for ”Ahl-us-Sunnah wal-Djamâ`ah”. Reglen blev nedskrevet af én af Ahl-us-Sunnahs imâmer og ægte Sunnahs mænd, en mand som konfronterede Ahl-ul-Bid`a: Imâm Abû Muhammad al-Hasan bin `Alî al-Barbahârî. Han nævnte reglen i sin bog ”Sharh-us-Sunnah” på følgende vis:

“Det er ikke tilladt for en muslim at sige at en person følger Sunnah, før han ved at han besidder samtlige Sunnahs egenskaber. Det skal ikke siges at han følger Sunnah før han besidder hele Sunnah.” [Sharh-us-Sunnah (57)]

Det er sådan en person der fortjener at blive kaldt for “Ahl-us-Sunnah”.

Hvis nogen siger at Ashâ`irah er fra Ahl-us-Sunnah, så har han løjet og fundet på det. Han skal frygte Allâh تَعَالَى. Enhver som ønsker at sige at en person tilhører Ahl-us-Sunnah skal først vide at denne følger Sunnah og Ahl-us-Sunnah. Det er en prøvende tid nu for Allâhs عَزَّ وَ جَلَّ religion. Hvor mange mennesker siger ikke at de følger Sunnah, men når du kradser i overfladen ser du hvordan de forkaster Sunnah i mange spørgsmål.

Det er obligatorisk at være forsigtig og bekræfte. Det er ligesom da Hudhayfah bin al-Yamân رَضِيَ اللهُ عَنْهُ satte to sten oveni hinanden og sagde til sine venner:

“Ser I noget lys mellem disse to sten?” De sagde: ”Abû `Abdillâh! Vi ser kun lidt lys mellem dem”. Hudhayfah sagde: “Jeg sværger ved Ham i Hvis hånd min sjæl er, at innovationer kommer til at herske så at sandheden vil kun fremstå som lyset mellem disse to sten. Jeg sværger ved Allâh, at innovationer kommer til at spredes til den grad, at den som forlader en innovation vil blive anklaget for at have forladt en Sunnah”. [ash-Shâtibî, al-I`tisâm (1/127)]

Jeg sværger ved Allâh at hans رَضِيَ اللهُ عَنْهُ ord stemmer fuldstændig overens med vores tid. Må Allâh beskytte os mod alt ondt.