Ibn `Uthaymîn om den som benægter al-Mahdî

Taler: Imâm Muhammad bin Sâlih bin `Uthaymîn (d. 1421)

Kilde:

 

Spørgsmål: Visse lærde afviser visse trosrelaterede spørgsmål – som eksempelvis al-Mahdî. De gør det fordi de afviser hadîther som er Âhâd. Hvad er dommen for dem?

Svar: Dommen for dem er at de er undskyldte så længe de afviser dem af Idjtihâd og misforståelse. Deres afvisning af hadîtherne om al-Mahdî er ikke ligesom deres afvisning af `Îsâ bin Maryams nedstigning. `Îsâ bin Maryams nedstigning er bekræftet ifølge Qur’ânens indlysende skildring og udtrykkelig og autentisk Sunnah.

Hvad angår hadîtherne om al-Mahdî, har de lærde opdelt dem i tre typer; autentiske, gode, svage og opdigtede. Den korrekte mening er imidlertid at han kommer. Dette sker når verden får brug for ham – efter at den er blevet fyldt med uretfærdighed og ondskab.

Men al-Mahdî ifølge Ahl-us-Sunnah wal-Djamâ`ahs troslære er ikke Râfidhahs al-Mahdî som de venter på. Râfidhahs al-Mahdî er kun en uvirkelig fantasi. De tror at denne al-Mahdî er i en grotte i Irak. De venter dagligt på at han kommer ud. Dette er ubegrundet både fra et historisk og et logisk perspektiv.