Derfor var Ibn `Uthaymîn ubekvem med Anâshîd

Taler: Imâm Muhammad bin Sâlih bin `Uthaymîn (d. 1421)

Kilde:

 

Spørgsmål: Nogle islamiske Anâshîd synges sammen med tamburin. De fører til entusiasme og består af gode betydninger. Hvad anser De om det?

Svar: Der tales meget om islamiske Anâshîd. Det var et stykke tid siden jeg lyttede til dem. De var okay, da de først kom ud. De var ikke akkompagneret af tamburin. De forårsagede ikke prøvelser og de blev ikke sunget med forbudte melodiske toner. Men de har udviklet sig over tid. De begyndte at blive akkompagneret af slaginstrumenter. Det kan have været tamburin og det kan have været noget andet. Derefter udviklede de sig yderligere og begyndte at synges med forskønnede og prøvende stemmer. Derefter udviklede de sig yderligere og begyndte at synges ligesom de forbudte sange. Derfor er jeg ubekvem med dem.

Man kan ikke sige at alle (Anâshîd) er tilladte – ligesom man ikke kan sige at alle er forbudte. De er tilladte hvis de ikke er akkompagneret af de ting som jeg har nævnt. Men hvis de er akkompagneret af tamburin, smukke og prøvende stemmer eller forbudte melodiske toner – er det ikke tilladt at lytte til dem.