Allâhs rettighed ophører ikke med Ramadhânens slutning

Taler: Imâm Sâlih bin Fawzân al-Fawzân

Kilde:

 

Selvom Ramadhânen er slut, ophører Allâhs rettighed ikke indtil døden:

وَاعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّى يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ

“Tjen din Herre, indtil det visse (døden) indhenter dig!” (15:99)

Allâh er Ramadhânens Herre og Han er Shawwâls Herre – og Han er alle årets måneders Herre. Vær derfor gudsfrygtige i alle årets måneder. Værn om jeres religion, værn om jeres religion, værn om jeres religion hele vejen igennem jeres liv, for det er jeres største ejendom hos Allâh سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى – og jeres redning fra Ilden. Værn derfor om jeres religion og hold fast ved den i alle måneder og under alle tider. Ramadhân er efterfulgt af taknemlighed, søgning af tilgivelse og glæde over Allâhs foræring – Som har gjort det muligt for os at faste under dens dage og forrette bønnen under dens nætter. Vi føler derfor glæde for denne enorme foræring – og ikke for månedens slutning. Vi føler glæde fordi vi fuldkommengjorde måneden ved at tilbede Allâh. Derfor føler vi glæde:

قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ

“Sig: “Allâhs gunst og barmhjertighed, dét skal de glæde sig over. Det er bedre, end hvad de samler sammen.”” (10:58)

Pas på overdreven leg og underholdning, overdreven nonchalance og rygvending til lydighed mod Allâh – fordi djævlen er flittig i, at tilintetgøre jeres handlinger og udslette alt godt I har gjort. Derfor har han forskønnet til visse mennesker at de bliver “frie” og “befriede” når Ramadhân slutter – som om de er kommet ud af et fængsel. Dermed sysselsætter de sig med leg, underholdning, nonchalance, forsømmelse af bønnen og andre synder. Ødelæg ikke dét, I har stræbt for:

وَلاَ تَكُونُوا كَالَّتِي نَقَضَتْ غَزْلَهَا مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ أَنكَاثًا

“I skal ikke være som hende, der brød sin fast spundne tråd op i trevler” (16:92)

Allâhs slaver! Vær gudsfrygtige og værn om jeres gode gerninger og angre jer over for Allâh for jeres brister og synder. Allâh accepterer de angrendes anger.