al-Fawzân afviser én af Hizbiyyûns tvivl

Taler: Imâm Sâlih bin Fawzân al-Fawzân

Kilde:

 

Spørgsmål: Når en lærd i dag tilbageviser en anden som har gjort noget forkert, siger de at samtidens tale mod hinanden skal ignoreres og ikke spredes. Hvad anser I om dette princip? Er det altomfattende?

Svar: Jeg har forklaret jer, at det er obligatorisk at klargøre sandheden. Det er obligatorisk at klargøre sandheden og tilbagevise falskheden. Vi behager ingen. Vi behager altså ingen; vi klargør fejlen, viser sandheden – og bryder os ikke om den ene eller den anden.

Det er ikke tilladt at tie. Hvis vi lader den første fejl være og derefter den anden og den tredje, kommer de til at vokse – og folk kommer til at betragte lærdes tavshed om dem som et bevis. Det er altså obligatorisk at klargøre, især hvis personen som har gjort noget forkert er en rollemodel eller leder. I dette tilfælde er det endnu mere farligt. Hans fejl skal klargøres, så at folk ikke lader sig narre af den.

Man skal ikke sige, at talen skal ignoreres og ikke spredes. Det skal man ikke sige. Det er en falsk tale. Dét som spredes skal tilbagevises, og så må den som er utilfreds med det være utilfreds – og den som er tilfreds med det være tilfreds. Vores mål er sandheden – og ikke at ydmyge eller nedgøre mennesker.